Je blog of nieuws direct zichtbaar in Google

Je blog of nieuws direct zichtbaar in Google

  |   Marketing

Google heeft sinds kort een nieuwe feature, Google Post. Direct je nieuwsartikelen of blogs publiceren in Google. Via Google Mijn Bedrijf is dit mogelijk. Met het direct publiceren van de resultaten zal de vindbaarheid van jouw bedrijf en artikelen verbeteren. Stap voor stap leggen we uit, hoe je dit kunt doen.

Hoe maak je een Google Post?

In Google Mijn Bedrijf is de nieuwe gratis functie Google Post beschikbaar. Daar kun je de artikelen gedeeltelijk of helemaal plaatsen. Belangrijk om te weten, plaats niet direct alles online. De Google Posts verdwijnen na zeven dagen online. Een uitzondering hierop is een post over een evenement. Deze vervalt pas nadat het evenement is geweest.

  1. Ga naar je Google Mijn Bedrijf account.
  2. Ga naar de locaties in je account. Niet links klikken maar naar beneden scrollen, zie de afbeelding.
  3. Aan de linkerkant van het menu moet je vervolgens op berichten klikken.
  4. Er zal een nieuw scherm verschijnen met daarin de start van een nieuw bericht.
  5. Start met de foto of de tekst. De minimale afmetingen voor de foto zijn 344 x 344 pixels. Mijn advies is om niet je hele artikel te plaatsen maar een deel daarvan. De opmaakmogelijkheden zijn (nog) beperkt. Mijn advies is om een call-to-action button (genaamd: ‘knop toevoegen’ toe te voegen naar je website. Er zijn verschillende knoppen mogelijk zoals: meer informatie, reserveren, registreren, bestellen of bekijk aanbod.
  6. Rechtsboven kun je vervolgens je voorbeeld bekijken en publiceren.
  7. Als je vervolgens op je eigen bedrijfsnaam gaat Googelen, komt het zojuist gepubliceerde bericht onder je bedrijfsgegevens te staan.