10 miljoen Nederlanders actief op Facebook

10 miljoen Nederlanders actief op Facebook

  |   Uncategorized

Facebook heeft onlangs de grens doorgebroken in Nederland van 10 miljoen maandelijkse gebruikers. De teller staat zelfs op 10,4 miljoen maandelijkse gebruikers. Het social media bedrijf groeit met de dag en ook bedrijven weten het medium steeds vaker te vinden. Wereldwijd hebben 60 miljoen bedrijven op dit moment een Facebookpagina en een kleine 7% daarvan gebruikt de advertentiemogelijkheden.

Onderstaande afbeelding van Buzzcapture laat de trend van gebruikers op social media zien sinds 2005. Het leuke aan de afbeelding is dat Hyves hierin nog steeds wordt meegenomen. Het medium dat in 8 jaar tijd van hot naar not veranderde. Facebook heeft het daarin iets beter aangepakt en groeit wereldwijd nog elke dag. Binnenkort doorbreken ze de grens van 2 miljard gebruikers. In mei 2017 was het cijfer 1,94 miljard mensen.

Gebruikers aantallen social media kanalen nederland in de periode 2005 tot 2017 van buzzcapture

De macht van Facebook

Mensen hebben het vaak over de magie van Google. Google weet veel van ons mensen, maar veel mensen onderschatten Facebook. Het social media bedrijf weet meer van ons dan je denkt. Facebook is ook eigenaar van WhatsApp en Instagram. Deze kanalen leveren ook veel gegevens op de Amerikaanse grootmacht. Want net als bij veel andere social networks, verdienen ze aan jouw data. Alle handelingen die jij doet op het medium, foto’s en berichten die je post worden opgeslagen. De database met gegevens is dan ook immens groot. Grote kans dat Facebook eerder weet wat jouw lievelingskleur is dan je partner of dat het meer weet van jou dan bijvoorbeeld je werkgever.

Het verdienmodel van Facebook

Alle data samen maken het social media bedrijf machtig en commercieel interessant. Met een omzet van 26,9 miljard en een winst van 10,2 miljard in 2016 is het bedrijf commercieel een succes. Elke dag worden er door bedrijven advertenties geplaatst om jou te bereiken op de tijdlijn. De filtermogelijkheden zijn eindeloos en een adverterende bedrijf kan jou zeer gericht en doelmatig bereiken. Dit komt mede door alle data die jij in het verleden hebt achtergelaten.

Advertentie mogelijkheden in Facebook

Wel of geen vegetarische personen? Interesse in landbouw of alleen WO-afgestudeerde mensen, die niet ouder zijn dan 35 en wonen in Nijmegen en werken in Amsterdam? Of een combinatie? Alles is mogelijk. Ben jij dus één van de 10,4 miljoen gebruikers, let op wat je deelt en bekijkt op Facebook, WhatsApp of Instagram. Het zijn weliswaar gratis diensten maar je betaalt ervoor met je privacy. Wil je met jouw bedrijf ook beter worden gevonden op het internet en Facebook inzetten om te adverteren? Laat een bericht achter en ik kom graag naar je toe om de mogelijkheden te bespreken.